6 razlogov zakaj se veseliti novega šolskega leta

Novo šolsko leto nam predstavlja zopet veliko sprememb in izzivov. Teh pa se ne smemo bati, saj na ta način rastemo in postajamo bolj zreli, odgovorni.

Česa posebej se lahko veseliš?

  1. Srečanja starih prijateljev in spoznavanje novih

Imaš v razredu že super prijatelje s katerimi boš spet lahko preživel več časa, ali pa si doživljal z njimi dramo in imaš tako možnost stkati nova prijateljstva

  1. Nove predmete in izzive

Imaš na urniku nov predmet, ki te zanima? Super, zdaj lahko sam sebi dokažeš, da zmoreš več.

  1. Novo identiteto

Sploh če vstopaš v srednjo šolo ali jo pač menjaš. Tako namreč dobiš možnost, da se ponovno rodiš kot nova oseba. Mogoče si si to poletje vzel čas zase in iskanje samega sebe, zdaj pa imaš priložnost pokazati to novo, boljšo različico sebe.

  1. Nove izkušnje

Vsako leto prinese nove izkušnje. Pa naj bodo to prijateljstva, ljubezni, izleti, hobiji…

Že veš kaj boš treniral ali kaj novega poskusil?

  1. Nove privilegije

Vsako novo šolsko leto pa pomeni tudi, da odraščaš. V šoli boš prevzemal večje naloge, lahko boš vzor mlajšim, bolj boš samostojen.

Tega se zavedajo tudi tvoji starši in ti bodo verjetno tudi kaj več pustili. Na primer, da za vikend preživiš več časa zunaj s prijatelji.

Več svobode pomeni več zabave, kdo bi se branil tega?! Ne pozabi pa tudi na nove odgovornosti in dolžnosti,  tvoje življenje je odvisno od tebe in tvojih odločitev.

  1. Nove potrebščine in oblačila

Si si že izbral vse nove nepopisane zvezke? Te bodo starši razveselili tudi s kakšnim novim 'outfit'om? Če imaš to možnost, jo ceni. Nimajo vsi te sreče.

 

Vsako leto imaš vzpone in padce, a če imaš pozitiven pogled na svet, boš definitivno užival!

Nad čim si letos najbolj v pričakovanju?

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.