O nas

O Zavodu Drevo Življenja

Odnosi/Družina/Družba/Osebna sreča/Kariera
/Medsebojno spoštovanje/Samozavedanje/Osebno poslanstvo
/Učenje/Delo/Pomoč

 

Zakaj ime Drevo Življenja?

Besedna zveza Drevo Življenja je prisotna tako v znanosti, religiji, filozofiji, kot v mitologiji, ezoteriki in na drugih področjih.
Razlage so različne, meni osebno pa predstavlja vseživljenjsko osebno rast.

 

logo

Namen zavoda je prvotno izobraževanje in usposabljanje najstnikov v sodelovanju s starši ter nudenje podpore na različnih področjih (osebno življenje, šola, družina, družba, zdravje, kariera).

-Maša

Zakaj delavnice za najstnike?

01

Neformalno znanje in veščine

Posegali bomo po poglavitnih tematikah, ki bodo mladim koristile v življenju, tako osebnem, kot kariernem. V družbi sovrstnikov bodi najstniki širili meje ugodja in rasli v boljšo različico sebe.

02

Individualen pristop

Za vsakega najstnika si vzamem čas, da ga spoznam in na podlagi njegove osebnosti ter zanimanj podam možnosti kje in na kakšen način se lahko še izboljša (priporočila člankov, knjig; videov, filmov; društev, klubov, kamor se lahko pridruži).

03

Vključitev družine

Po delavnici na elektronski naslov prejmete vsebino tematike, ki smo se je lotili in si jo lahko vaši ali drugi člani družine po želji dodatno preberete. Sporočilo zajema tudi predloge vprašanj za starše s katerimi se lahko povežete s svojimi najstniki in jih bolje spoznate. Po zaključenih delavnicah vam tudi pošljem moja opažanja glede vašega otroka (sodelovanje, proaktivnost, skriti potenciali, ovire, ideje ), na voljo pa sem tudi za razgovor.

Vrednote in vizija

01

POSLANSTVO

Moje poslanstvo je predajanje še kako potrebnih življenjskih veščin in znanj najstnikom. Jim stati ob strani, jih spodbujati in usmerjati na pravo pot.

02

VREDNOTE

Delujem družbeno odgovorno in z vzorom vodim najstnike na pot odraslih. Cenim in poslužujem se spoštovanja, odgovornosti, zaupanja, iskrenosti, pozitivne naravnanosti in profesionalnosti.

03

VIZIJA

Osmisliti življenje najstnikov v sodobni družbi, v želji, da razvijejo svoje notranje potenciale, verjamejo vase, postanejo aktivni v družbi ter uživajo življenje, ker si to zaslužijo.

04

CILJ

Cilj je, da najstniki preko mentorstva zrastejo v srečne, uspešne, poštene, odgovorne, samozavestne in samostojne posameznike, ki se zavedajo svojega poslanstva in stremijo k jasno zastavljenim ciljem.

Izvajalka